

200g orez fiert - Jasmine sau basmati | |
4 catei usturoi | |
2 cepe mici rosii | |
1 ardei iute rosu | |
4 linguri ulei | |
10g de unt - un colt mai sanatos, din pachetul de unt | |
1 lingurita otet balsamic | |
otet balsamic crema | |
2 linguri sos de soia |
Cand am scris orez prajit, m-a dus cu gandul la altceva, din zona prajelilor romanesti...de aceea cred ca reteta asta suna mult mai bine in engleza: spicy garlic fried rice. Este genul de comfort food, intr-o zi proasta, este lipicios, cu un amestec de umami, sarat - acrisor, ceva ce nu are nici o legatura cu pilaful nostru romanesc. Ca mai toate retele asiatice, nu dureaza mult, daca ai orezul deja pregatit. Nu iti imagina ca arunci orezul intr-un wok si gata! Este un pic mai elaborat, dar nu te speria....este mult mai usor decat imaginezi! Orez Jasmine, gasesti aici: https://bit.ly/39QwNQM
1. | Incinge intr-un wok, uleiul si untul |
2. | Caleste la foc potrivit usturoiul, ceapa si ardeiul iute, tocate marunt |
3. | Adauga orezul, scurs bine de apa. Ideal ar fi sa il fierbi in supa de pui. |
4. | Amesteca bine. Daca face cocoloase, sparge-le cu o furculita. |
5. | Pune otetul balsamic si sosul de soia, amestecand continuu. |
6. | La final, dupa ce ai stins focul, pune crema de otet balsamic si ceapa verde taiata marunt. |

Leave a Reply