Ce-a fost mai intai, oul sau gaina???

Home / Blog / Ce-a fost mai intai, oul sau gaina???

Nu, nu dezbat dilema cauzalitatii..:))). Fac o scurta pledoarie pentru ou!! Este, conform medicilor…alimentul complet, super-alimentul cu foarte multe beneficii:

  • Este cea mai calitativa sursa de proteine, datorita albusului. Este singura proteina utilizata si absorbita de organism, in proportie de 100%.
  • Este bogat in vitamine si minerale (peste 21).
  • Creste nivelul colesterolului bun, HDL.
  • Este esential in cresterea si dezvoltarea copiilor.
  • Protejeaza si previne afectiunile oculare.
  • Este bogat in sulf, un mineral esential in absorbtia complexului B.

Variante de consum: fierte, posate sau omlete – pentru sportivi, persoane care vor sa slabeasca sau sa creasca masa musculara: 2 albusuri+1 ou intreg.

Eu va las mai jos, varianta care imi place cel mai mult, ouale posate sau oul ochi fiert.

Incalziti apa intr-o tigaie, in care ati adaugat 1/2 lingurita otet.

Cand a inceput sa fiarba, adaugati incet, cate un ou.

Puneti capacul si asteptati 5-8 minute.

Serviti-l deasupra unei felii de paine prajita cu avocado.

Pofta buna si nu uitati, consumul de oua, aduce mari beneficii organismului vostru!!

Translate »