Nu stiu cum sa il descriu ….este un sandwhich cald, din acela decadent, pe care il mananci pe post de comfort food si iti promiti la fiecare minut, ca maine dai 3 ture de Herastrau!!?
Se iau 4 felii de paine toast, se prajesc intr-o tigaie cu un cub de unt. Se pun doua dintre felii, intr-o forma de copt, deasupra o mana plina de branza Gruyere, data prin razatoare, apoi felii de sunca presata. Se pun deasupra celelalte 2 felii. Se preseaza putin ca sa ramana compacte si se dau 10 minute la cuptor.
Sosul: un cub mare de unt, intr-o oala pentru sos. Cand s-a topit, o lingura de faina. Se ia de pe foc si se amesteca bine, sa ramana cocoloase. Inapoi pe foc. Se adauga cutie mica de smantana de gatit sau lapte si o lingura mustar de Dijon. Dupa ce a dat in clocot si s-a ingrosat, sa stinge focul si se adauga parmezan ras…muuuult!!
Se scoate sandwhich-ul de la cuptor, se pune mult sos peste, iar deasupra un ou posat!! Se serveste cu salata si ardei iute umplut cu ricotta.
Herastrau, ne vedem maine la 7?!!