Somon teryaki cu taitei soba

Home / Somon teryaki cu taitei soba

Ingrediente

file de somon
taitei soba
sos de soia cu continut redus de soia
ghimbir
usturoi
pasta de tamarind
ardei rosu
ceapa verde
ulei de susan
crema de otet balsamic
fulgi de chilli - optional
Este o reteta japoneza care suna destul de exotic, insa au inceput sa apara destul de multe produse de origine asiatica si in supermarketurile noastre. Taiteii soba sunt facuti din faina de hrisca extrem de fina. Sunt foarte subtiri si sunt deseori consumati fara alta garnitura, doar trasi la tigaie cu putin ulei de susan si legume. Marinata teryaki se mai poate folosi si cu pui sau vita. Reteta clasica se face din sos de soia, vin de orez (mirim), zahar brun, ghimbir si usturoi. Insa, o puteti adapta asa cum am facut eu. Important este sa realizati un echilibru intre sarat, aciditate si dulceata. Am folosit sos de soia cu continut redus de sare, nu am avut vin de orez si am inlocuit cu crema de otet balsamic, iar pentru dulceata am folosit pasta de tamarind (se poate inlocui cu melasa de rodie - o gasiti in toate supermarketurile, la sectiunea de produse internationale sau puteti face o pasta din prune sau caise deshidratate).  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »