Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamanie
Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor

Ingredients

2 pui crescuti cu vorba buna :), in armonie cu universul
1 lamaie
1 ardei iute
1 fir ceapa verde
1 fir lemongrass
3 catei de usturoi
2 cuburi unt
5 rosii uscate
1 pachet de taitei de orez (mic)
1 lingurita pasta de tamarind
sos srirachea - Atentie, este foarte picant!
vas roman

Instructions

1.Preincalziti cuptorul aproximativ 10'
2.Intr-un borcan, amestecati zeama de la lamaie, 1lg ulei de masline, 1/2lg pasta tamarind, 1lg sos srirachea, 1lg o oregano, 3 catei de usturoi zdrobiti, coriandru si yenibahar. Agitati bine si turnati peste 'zburatoare.
3.Jumatatile de lamaie, una cate una, le introduceti in interiorul puiului.
4.Tocati marunt firul de ceapa verde, ardeiul iute si crestati firul de lemongrass pentru eliberarea aromei. Le puneti in vasul roman, alaturi de pui si rosiile uscate (tocate sau intregi).
5.Adaugati o cana de apa fierbinte si puneti capacul.
6.Introduceti in cuptorul preincalzit (15'), pentru aprox. 30-40'.
7.Scoateti puii pe un blat.
8.Separat, intr-un caston puneti pachetul de taitei din orez si turnati apa fiebinte peste. Lasati 10' sa se inmoaie, dupa care scurgeti apa si asezati-i in sosul ramas in vas.
9.Puiul il portionati si il puteti aseza deasupra taiteilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »