Ingrediente

200g seminte susan
4 linguri ulei de susan
6-7 linguri ulei floarea soarelui/struguri/masline
1/2 lingurita sare
Cautand reteta pe net, nimeni nu iti spune ca trebuie sa alegi semintele de susan albe, decorticate, caci daca iti alegi bio, nedecorticate, pasta va avea un gust amarui, ca ai nevoie de un blender puternic, care sa reuseasca sa macine semintele. Altfel, mai bine le macinati separat, intr-o rasnita. Nu alegeti ulei de masline bio, majoritatea acestora au un gust amar. Eu am folosit unul de floarea soarelui bio. Humusul facut cu aceasta pasta, nu se compara cu nici o varianta cumparata sau de la restaurant. Se pastreaza la frigider cateva saptamani.

Cum procedezi

1.Prajiti semintele de susan intr-o tigaie, maxim 2 minute, amestecand continuu.
2.Semintele prajite, le lasati la racit 10 minute..
3.Intr-un blender, adaugati toate ingredientele.
4.Mixati pana obtineti o pasta cremoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »