Ingrediente

200g orez fiert - Jasmine sau basmati
4 catei usturoi
2 cepe mici rosii
1 ardei iute rosu
4 linguri ulei
10g de unt - un colt mai sanatos, din pachetul de unt
1 lingurita otet balsamic
otet balsamic crema
2 linguri sos de soia
Cand am scris orez prajit, m-a dus cu gandul la altceva, din zona prajelilor romanesti...de aceea cred ca reteta asta suna mult mai bine in engleza: spicy garlic fried rice. Este genul de comfort food, intr-o zi proasta, este lipicios, cu un amestec de umami, sarat - acrisor, ceva ce nu are nici o legatura cu pilaful nostru romanesc. Ca mai toate retele asiatice, nu dureaza mult, daca ai orezul deja pregatit. Nu iti imagina ca arunci orezul intr-un wok si gata! Este un pic mai elaborat, dar nu te speria....este mult mai usor decat imaginezi! Orez Jasmine, gasesti aici: https://bit.ly/39QwNQM

Cum procedezi

1.Incinge intr-un wok, uleiul si untul
2.Caleste la foc potrivit usturoiul, ceapa si ardeiul iute, tocate marunt
3.Adauga orezul, scurs bine de apa. Ideal ar fi sa il fierbi in supa de pui.
4.Amesteca bine. Daca face cocoloase, sparge-le cu o furculita.
5.Pune otetul balsamic si sosul de soia, amestecand continuu.
6.La final, dupa ce ai stins focul, pune crema de otet balsamic si ceapa verde taiata marunt.
orez prajit
Orez prajit cu usturoi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »