Prefer varianta cu foi de placinta, pentru ca are mai putine calorii si nu trebuie pre-copt ca in cazul aluatului.
Dureaza cam 15 minute, daca cuptorul este pre-incalzit.
Umplutura:
- 1 punga de spanac decongelat 400g. Se pune la scurs intr-o sita.
- 200g telemea de capra, maruntita, pasata, cum va place.
- 10 rosii uscate, tocate cubulete.
- 1 ou.
Amestecati cele de mai sus intr-un bol.
Intr-o tava, asezati o foaie de placinta, pe care pulverizati ulei de masline extra virgin. Recomand un recipient spray. Ajuta sa nu puneti foarte mult ulei atunci cand faceti o omleta sau o salata. Mai asezati o foaie, pe care pulverizati putin ulei.
Turnati umplutura peste. Apoi inca 2 foi deasupra. 15 minute la cuptor.
Ungeti pe deasupra cu un ou batut, radeti putin cheddar si dati inca 5 minute la cuptor.
Sanatos, rapid, super gustos!