Un fel de banana bread, in forma de briosa. Poate fi un mic dejun complet sau o gustare inainte de efort. Le puteti acompania cu unt de arahide, magiun de prune sau miere. Puteti adauga in compozitie: nuci macinate, afine, seminte de in, stafide, curmale….in functie de inspiratie.
Idee de ornare: topiti ciocolata neagra intr-un vas, la bain marie. Treceti briosele cu partea de sus. Ornati cu fulgi de cocos.
Sunt foarte usor de facut si dureaza 15 minute.
Ingrediente:
- 2 oua.
- 2 banane foarte coapte.
- 1/2 pachet de unt.
- 1 plic praf de copt.
- 200g faina integrala- eu folosesc spelta.
- 1 cutie lapte de cocos (400 ml).
- 1 pastaie vanilie sau esenta.
Intr-un castron, pasati bananele. Adaugati cele 2 oua batute bine. Topiti untul intr-un vas si turnati-l peste. Apoi, laptele de cocos si pastaia de vanilie.
Praful de copt il “stingeti” cu putina zeama de lamaie si il adaugati peste amestecul de mai sus.
Incorporati faina incet, treptat, pana ajungeti la consistenta unei creme fluide.
Turnati intr-o tava de briose antiaderenta si coaceti la cuptorul preincalzit, 10-15 min.
Sanatatea este gustoasa!! ???