Este bogat in vitamina E, magneziu, vitamina B6 ( vitamina imunitatii), potasiu, proteine si face parte (alaturi de avocado, somon si uleiul de masline) din grupa alimentelor bogate in grasimi sanatoase. Cum necesarul zilnic de lipide/grasimi este de aproximativ 15-20%, este important ca acestea sa fie de calitate.
Se prepara atat de simplu si rapid, incat chiar nu merita sa cumparati variantele din comert, unele pline de zahar si ulei, cu urme de arahide.
Ingrediente:
- 500g arahide coapte in coaja
- 1 lingura pasta de susan
- 1/2 lingurita sare de mare
- 3 linguri zahar brun (se poate inlocui cu miere, sirop de agave, artar, etc)
- 2 linguri ulei masline – merge orice ulei, eu il prefer pe cel de masline, deoarece este foarte bogat in vitamina E.
Curatati arahidele de coaja. Stiu…necesita rabdare. Daca iti place crosetatul, esti din filmul asta!
Puneti arahidele intr-un blender si adaugati restul ingredientelor. Pastrati o parte din cele lichide, pentru reglarea consistentei. Mixati scurt si la viteza mare.
Gustul nu are legatura cu nimic din comert!! Serviti cu biscuiti cu ghimbir sau o felie de paine integrala.
Pofta buna!