Nu este fizica cuantica, este lucru manual!! Daca iti place sa crosetezi sau prestezi alte indeletniciri hand made, ai toate sansele sa obtii niste rulori mai aspectoase!! Ale mele au iesit ca niste sarmale de cantina!!

Incrediente:

  • Orez pentru sushi
  • Foi nori
  • Otet de orez
  • Zahar
  • Sos de soia
  • Seminte de susan-optional
  • Somon
  • Crema de branza
  • Castravete

Ingrediente gasiti la Metro, sunt by far cele mai bune!! Sosul de soia sa fie de calitate, de la 22 lei in sus!!

Acum, se spune ca pregatirea orezului este marea arta!! Probabil un japonez, v-ar pune sa il descantati!! Daca ai mai gatit orez in viata asta, esti safe!!

Cum se procedeaza: se pune la fiert o ceasca de orez cu 3 de apa si un varf de cutit de sare. Fierbeti in primele 10 minute la foc mare, apoi urmatoarele 15 la foc mic. Se stinge focul, se pune deasupra un prosop dublu de hartie (absoarbe aburul), puneti capacul peste si lasati 30 minute. Trucul asta, il puteti folosi la orice orez, absoarbe umezeala si orezul ramane “bob cu bob”. Ridicati capacul, aruncati prosopul si lasati sa se raceasca treptat. Dupa ce s-a racit, adaugati 4 linguri de otet de orez, in care ati dizolvat o lingurita de zahar. Amestecati incet, astfel incat sa nu pasati boabele si sa obtineti un pilaf.

“Montajul” este provocarea!! Acoperiti integral covorasul de bambus cu folie de plastic (alimentara). Puneti o jumatate de foaie nori ( eu am pus una intreaga si am facut o rulada), pe care o acoperiti cu orez. Nu puneti mult orez, va fi foarte greu sa rulati. La mijloc, asezati somonul, fasia de castravete si crema de branza. Umeziti capatul de final, nu cel de unde incepeti rularea. Ajuta la lipirea acestuia, face priza mai buna. Rulati incet, ridicand incet covorasul de bambus. Aici, fiecare cum poate si cate maini stangi are!??

Pentru perfectionare, sunt filmulete pe youtube!! Eu am consumat “sarmalele” si cred ca mi-a fost de ajuns pentru urmatoarea perioada!! Una lunga….

Arigato!!

Translate »