Perfectiunea s-a nascut ….intr-o farfurie! A mea!

Home / Blog / Perfectiunea s-a nascut ….intr-o farfurie! A mea!


Inutil sa mai comentez. Prefer sa va las reteta.

  • 1 -2 bibani de mare
  • 2 scoici St. Jaques
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lamaie
  • 1 cub unt
  • 1 pahar vin alb
  • Cimbru verde
  • Usturoi

Se curata si spala foarte bine pestele. In interiorul cavitatii introduceti: 2 fire cimbru, 1 catel de usturoi zdrobit, o felie de lamaie. Asezonati cu sare, piper, coriandru proaspat macinat.

Asezati pestele in folie de aluminiu. Suficienta cat sa puteti inchide capetele. Va arata ca o barcuta. In barcuta, aruncati un ardei rosu iute, un cub de unt, 100 ml vin, o felie lamaie. Sigilati bine. La cuptor 30 min. Cuptorul trebuie preincalzit cu 10-15 minute inainte.

Dupa cele 30 de minute, se intre-deschide folia si se stropeste pestele cu putin otet balsamic.

Asezati scoicile cu tot cu cochilie, in tava, langa peste. Asezonati-le cu sare, piper si putin unt deasupra. Inca 10 minute in cuptor. Nu depasiti cele 10 minute!!! Pestele se va usca, iar scoicile devin gumoase.

Serviti cu lamaie si extaz!!

Translate »