Imi amintesc cand am incercat sa mananc prima data….eram in Barcelona cu o prietena. Imi comand o paella cu fructe de mare! Zic: daca nici aici nu imi plac…parchez subiectul forever! Il pun langa brocoli ?. Vine paella!! Frumoasa, aurie, din ea iesea cate o scoica, cate un crevete….Eeeeei bineee, pana la creveti…rozalii, cu ochisorii aia, mici si negrii…..Eu am mancat orezul, prietena fructele?!
Considerand cele de mai sus, astazi scriu despre o reteta cu CREVETI!!
- 1 kg de creveti proaspeti nedecorticati
- 1 ardei rosu iute
- 4 rosii uscate
- 1 catel usturoi
- 1 lingura ulei de masline
- Zeama de la 1/2 lamaie
- 2 fire cimbru proaspat
- Sare, piper
Toate ingredientele de mai sus, cu exceptia crevetilor, le mixati intr-un blender, pana obtineti o pasta.
Cu pasta obtinuta, masati incet, trupa de creveti….Pe aia mici, cu ochii negrii!?
Incingeti o tigaie grill. Asezati crevetii unul cate unul, fara sa ii rupeti. Se pot pune si pe o tepusa, ca sa fie mai usor de intors. Intoarceti frecvent si gatiti-i pana devin roz.
Se servesc cu lamaie, un extra bol pentru resturi si multe servetele?.