Se pare ca perioada “frantzuza” continua :))
Quiche este o placinta cu diverse. Ce ai prin frigider!
- Aluat (merge si congelat daca nu aveti rabdare sa il faceti voi)
- 200g Branza de capra (orice telemea este ok)
- 150 g Branza dulce
- 150 ml Smantana
- 2 oua
- 1 dovlecel ras, fara coaja
- 10-15 Rosii uscate
- 1 legatura marar
Se amesteca toate cele de mai sus.
Aluatul se pune intr-o forma de tarta, se indeparteaza excesul de pe margini si se inteapa usor cu furculita. 10 minute la cuptorul preincalzit.
Se adauga compozitia, se decoreaza…cine se pricepe ☺️ si se introduce la cuptor inca 30 de minute in partea de sus, foc moderat sau 180grd. Cu 10 minute inainte de final se unge pe deasupra cu un ou batut in care am adaugat parmezan ras.
O varianta rapida, usor de facut si foarte versatila. Combinatiile sunt nenumarate. Cu spanac, cu somon…cu ce aveti prin frigider.
Spor la gatit!!