Cand vine vorba de curry…..pare misiune imposibila in Romania!! Si aici ma refer la ingrediente. De cateva luni caut lemongrass, galangal si frunze de kaffir. Sunt vedetele oricarui curry, la care adaug sosul de peste, prezent in toate hypermarketurile.

Si cum imi plac provocarile, m-am hotarat sa il gatesc cu ce gasesc prin frigider si pe la magazinele din cartier.  A rezultat ceva divin!!


Intr-un wok, 1 lingura de ulei (nu de masline, nu se foloseste la procesari termice), un cub de unt. Cand uleiul este incins, se adauga: 1/2 piept de curcan taiat cubulete, iar dupa ce s-a gatit, 1 legatura ceapa verde, 1 ardei gras sau kapia, 1 ardei iute, 4-5 rosii uscate taiate cuburi, 1-2 catei de usturoi.

La cele de mai sus, am adaugat o punga de legume congelate (lasate sa se dezghete la temperatura camerei aprox. 15-20 min), Asia Wok Mix de la Iglo – cel mai bun mix testat pana acum. Se lasa la foc mediu, aproximativ 20 de minute.

Se adauga 2-3 linguri de curry, coriandru macinat, chimen, ras el hanout, ienibahar, sos de peste.

Cand este aproape gata, se toarna o conserva de smantana/lapte de cocos sau smantana de gatit, 32% grasime.

La final, o legatura mare de coriandru verde tocat!!

Enjoy!!

Translate »