Croque Madame

Home / Blog / Croque Madame

Nu stiu cum sa il descriu ….este un sandwhich cald, din acela decadent, pe care il mananci pe post de comfort food si iti promiti la fiecare minut, ca maine dai 3 ture de Herastrau!!?


Se iau 4 felii de paine toast, se prajesc intr-o tigaie cu un cub de unt. Se pun doua dintre felii, intr-o forma de copt, deasupra o mana plina de branza Gruyere, data prin razatoare, apoi felii de sunca presata. Se pun deasupra celelalte 2 felii. Se preseaza putin ca sa ramana compacte si se dau 10 minute la cuptor.

Sosul: un cub mare de unt, intr-o oala pentru sos. Cand s-a topit, o lingura de faina. Se ia de pe foc si se amesteca bine, sa ramana cocoloase. Inapoi pe foc. Se adauga cutie mica de smantana de gatit sau lapte si o lingura mustar de Dijon. Dupa ce a dat in clocot si s-a ingrosat, sa stinge focul si se adauga parmezan ras…muuuult!!

Se scoate sandwhich-ul de la cuptor, se pune mult sos peste, iar deasupra un ou posat!! Se serveste cu salata si ardei iute umplut cu ricotta.

Herastrau, ne vedem maine la 7?!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »