Duck a l’orange = 1 rata + 2 portocale

Home / Blog / Duck a l’orange = 1 rata + 2 portocale

A mea nu s-a transformat in lebada, ca a lui Andersen :))

Et voila!!

Se ia o rata ( congelata de la Kaufland) si se maseaza bine cu urmatoarele: sare, piper, cimbru, coriandru, ienibahar, boia dulce. Dupa ce s-a dezghetat, da?!!

Se introduc in cavitate: o ceapa rosie taiata in patru, 2 catei de usturoi si o jumatate de portocala. Cateva cubulete de unt pe deasupra si la cuptor cu ea, pentru vreo 2 ore. Dupa prima ora, se scoate si se unge cu putin unt. Stiu…:)), dar reteta este frantuzeasca!! Si inca nu am ajuns la sos :))?.

Za ?

Intr-o oala mica, se topesc 2 linguri de zahar brun, pana devine un sirop omogen. Se torna peste: zeama de la 2 portocale, o lingura de otet balsamic, o lingurita melasa de rodie (noua descoperire!! As pune-o si pe paine!!?), sare. Se lasa pe foc pana se omogeanizeaza complet cu zaharul caramel.

Separat se face celebrul beurre manie sau pe romaneste rantas!!?. Se topeste un cub de unt intr-o tigaie. Se adauga o lingura de faina si se amesteca bine. Rezulta o crema omogena, care se incorporeaza in sosul de mai sus, la foc mic, pana se ingroasa.

⛔️ celor ce tin dieta!!

Bon appetit!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »