Venezia…si o reteta de pizza

Home / Blog / Venezia…si o reteta de pizza

Imi place ca atunci cand calatoresc, sa stau departe de zonele turistice, aglomerate si care nu au nici legatura cu spiritul sau cultura locala.

Imi place sa inchiriez un apartament, sa merg la piata locala si sa gatesc.

Venezia este o experienta!!

Piata este plutitoare :))


Prosecco se vinde la dozator…


Foarte mult peste si fructe de mare proapete.

Si ca sa raman in tematica, va las aici o reteta de pizza cu blat integral:

Pentru blat, aveti nevoie de 400g faina integrala spelta (este digerat chiar si de cei care au intoleranta la gluten), 200ml apa calduta, in care ati dizolvat 10g drojdie uscata sau 25g proaspata si o lingurita de miere. Se amestesca, se framanta bine si se lasa la crescut cca. 1h. Faina integrala nu prea creste…

Sosul se face separat, din rosii decojite, usturoi, pasta de chilli…

Se intinde blatul, se unge cu sos din abundenta, se aseaza feliile de mozzarella, cheddar maturat ras, cateva jumatati de rosii cherry.

Se coace in cuptorul pre-incalzit, cca. 15′. Se decoreaza cu baby spinach si parmezan ras.


Ciao!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »