Fructe de mare

Home / Blog / Fructe de mare

Nu am fost niciodata un fan!! Pana nu le-am gatit eu…

Am cumparat creveti, midii si scoici. Congelate. Preferabil proaspete daca gasiti….Exista o preconceptie despre produsele congelate, pe care o consider nemeritata. In general, produsele proaspete se congeleaza imediat dupa cules sau pescuit. De exemplu, o leguma care a stat in piata, pe taraba, zile intregi in praf, caldura si umezeala, nu mai are aceleasi calitati. Revenind la reteta, decongelarea se face incet, la temperatura camerei sau in frigider. Le spalati bine si le lasati la scurs intr-o sita.

Intr-un wok, se incinge o lingurita de ulei de cocos, un catel de usturoi zdrobit, un chilli. Cand incep sa sfaraie, se adauga fructele de mare. Nu lasati sa se arda usturoiul, devine amar. Dupa 10-15 minute la foc mediu, adaugati jumatate de pahar de vin alb sec, un cub de unt si 4 rosii cherry taiate in patru. Asezonati cu sare de mare, piper. Lasati inca 10 minute cu capacul pus.


Se serveste cu crackers vegani si un pahar de proseco!!

Translate »