Vinete umplute…sau cum sa te dai mare ca stii sa gatesti?!

Home / Blog / Vinete umplute…sau cum sa te dai mare ca stii sa gatesti?!

Intr-o seara, de curand, in weekend, trebuia sa pregatesc ceva buuun! Asa suna tema de casa…Incep, rascolesc internetul, idei, retete de tot felul, ingrediente pe care dna de la micul meu Mega nici nu stie sa le pronunte..?. Gata! Mi-am amintit de o reteta din Grecia. Vinete umplute, my way…adica usor dietetice. Va asigur ca sunt delicioase. Se ia o vanata, se splata, se taie pe lung. Se scoate miezul, creeand o adancitura in care se va pune umplutura. Se presara sare, piper si putin ulei de masline pe deasupra. Se pun in cuptor aprox 15 min, foc mediu.

Separat se prepara umplutura. Am luat un muschi de porc slab, pe care l-am tocat intr-un mini tocator. Se poate toca si in bucati foarte mici. Se gateste, pana se capata o culoare aurie, in ulei de cocos. Se scoate intr-un bol, iar in sosul rezultat se adauga o ceapa tocata marunt. Cand devine translucida, se adauga ardei gras capia, dovlecel, morcov, rosii, toate taiate fin. Dupa ce s-au gatit, se adauga carnea.

Se scot vinetele din cuptor, se umplu cu carnea si legumele. Se toarna pe deasupra sos de rosii. Se introduc la cuptor inca 20-30 min. Primele 15, cu folie de aluminiu. Se poate rade putin parmezan pe deasupra. La final se orneaza cu rondele de rosii si patrunjel.

Carnea se poate inlocui cu ciuperci.

Poza nu este cea mai estetica, dar este singura pe care am facut-o?. Garantez, in schimb gustul! Yumm! Si nu ingrasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate Ā»